Danslessen in BredaDanslessen in Capelle aan den IJsselDanslessen in RotterdamDanslessen in Schiedam
Home
Docenten
Danslessen
Lesrooster
Proeflessen
Prijslijst
Inschrijfformulier
Nieuwsbrief
Agenda
Workshops
Shows/Demonstraties
Foto's/Video's
Salsafestivals/Congressen
Links
Contact
English version


Salsa/Mambo workshops

Salsa Workshop (*)
Andere workshop
Soort gelegenheid
Andere gelegenheid
Datum (*)
Tijd
Locatie (*)
Aantal personen (*)
Bedrijfsnaam (*)
Contactpersoon (*)
E-Mail (*)
Telefoonnummer (*)


Salsa - Mambo - Merengue - Bachata - Mambo Chachacha and more…..

 • Een salsaworkshop als entertainment voor speciale gelegenheden zoals:    bedrijfsfeesten en evenementen, verjaardags- en familiefeesten, jubileums,    vrijgezellenparty's en bruiloften, festivals en/of congressen
 • Wij bieden hoogwaardige en professionele workshops, zowel voor absolute    beginners, die hun eerste salsa stapjes nog moeten maken, als voor    gevorderde dansers, die hun technieken willen bijspijkeren.
 • Met als afsluiting een spetterende Salsashow of -demonstratie als highlight    in uw programma. Naast het aanleren van (nieuwe) pasjes, combinaties en    vaardigheden staat bij ons duidelijke uitleg, plezier en een ontspannen    gezellige sfeer centraal. Het niveau van de workshops is afhankelijk van het    niveau van de deelnemers. Voor wat extra inspiratie kan in overleg een    demonstratie na de workshops verzorgt worden.

  We verzorgen workshops in:
  Salsa:
     Mambo On1 (L.A.Style)
     Mambo On2 (New York Style: Classic & Modern Mambo On2)
  Merengue
  Bachata
  Mambo Chachacha

  Technieken voor:
  Salsa Jazz
  Body Isolation
  Spinning
  Footwork
  Styling
  Leiden en volgen

  Salsa: Deze swingende tropische muziek vindt zij oorsprong in de "Son" afkomstig uit Cuba. De "Son"is in New York, door samensmelting met andere muzieksoorten verder geëvolueerd tot wat wij nu Salsa noemen. De Salsa(Mambo)dans is dan ook een mengelmoes van stapjes en pasjes uit de Son, Jazz, Latin, Rock & Roll, Swing, Jive, Lindy Hop, Afro Cuban enz. Hierdoor ontstonden ook vele verschillende Salsa stijlen. De meest populaire stijlen zijn: Salsa L.A. style (Mambo On1) - Salsa New York Style (Mambo On2) - Salsa Cuban Style. Later is de Salsamuziek en dans overgewaaid naar Europa waar het steeds populairder werd. Tegenwoordig is Salsa/Mambo dansen voor sommige mensen een lifestyle. Mensen gaan wekelijks Salsa dansen, nemen Salsalessen,volgen Salsaclinics en workshops van (inter)nationale top docenten om hun salsatechnieken bij te spijkeren. Afhankelijk van het niveau leer je tijdens onze workshops pasjes/stapjes, samendansen, leuke figuren of combinaties.

  Merengue: Deze vrolijke tropische muziek is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. De dans bestaat uit vrij eenvoudige pasjes. Tijdens een workshop wordt je geleerd hoe je op eenvoudige wijze leuke verrassende combinaties met elkaar kan uitvoeren.

  Bachata: De muziek en dans vindt zijn oorsprong in de Dominicaanse Republiek. Voor mensen die al bekend zijn met Salsa is Bachata een leuke afwisseling en handig om je danskennis te verbreden. Tijdens een workshop leer je de pasjes van de Bachata en hoe je op eenvoudige wijze leuke verrassende combinaties met elkaar kan doen.

  Mambo Chachacha: Deze Latin Ballroom dans heeft een variant die niet ontbreekt op menig salsafeest. Tijdens de workshops leer je voetenwerk en leuke combinaties om je ChaChaCha naar het volgende niveau te brengen.

  Voor boekingen en informatie kan je contact opnemen:
  per E-mail: mail@mambomike.nl
  per telefoon: +31 (0)6 41 28 63 19